Skip to main content

Elektrische epilatie

Last van storende haartjes?

Elektrische epilatie kan voor alle haarkleuren worden gebruikt maar wordt voornamelijk gebruikt voor grijs, blond, wit en rood haar dat niet kan worden behandeld met laserontharing. Wanneer er een combinatie is van lichtere (grijs, blond, wit of rood) en donkere haren kan er bijvoorbeeld eerst worden behandeld met laserontharing en vervolgens met elektrische epilatie om alle haren definitief te kunnen verwijderen.

Wat is elektrische epilatie?

Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing. Bij deze methode wordt er met behulp van een dun naaldje stroom gegeven in het haarzakje. Één voor één wordt iedere haar behandeld. Het haarzakje wordt verwarmd, waardoor de haarfollikel wordt beschadigd en als de haar in de juiste groeifase is, wordt deze definitief verwijderd.

Het aantal benodigde behandelingen is vooraf lastig te bepalen. Het is afhankelijk van de hoeveelheid haar, locatie, of de haren in de juiste groeifase zitten en de reden van de haargroei. Aan het begin van het behandelingsproces zal de behandeling vaker uitgevoerd moeten worden. Later zullen onderhoudsbehandelingen voldoende zijn.

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent is het mogelijk dat elektrische epilatie in het gelaat kan worden vergoed. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over elektrische epilatie? Neem gerust contact op, we vertellen u graag meer. Een eerste intake is altijd vrijblijvend en kosteloos.