Skip to main content

Acnetherapie

Last van puistjes, mee-eters of pijnlijke ontstekingen? In de meeste gevallen kan dit goed behandeld worden.

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar uw huid en welke behandeling hierbij het meest geschikt is. De behandeling wordt afgestemd op de kenmerken van uw acne, conditie van de huid en uw eigen wensen. Het kan zijn dat de behandeling van de huidtherapeut wordt gecombineerd met de behandeling van de huisarts of dermatoloog.

Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van actieve acne en het herstellen van de gevolgen van acne, zoals roodheden, vlekjes en littekens. Een behandeling kan bestaan uit een dieptereiniging, chemische peeling, microneedling, mesotherapie of lasertherapie. Deze behandelingen kunnen ook worden gecombineerd om het beste resultaat te behalen. Daarnaast wordt er een advies opgesteld op basis van uw huid en wensen. Hierbij wordt er een behandelplan voor thuis opgesteld met huidverzorgingsproducten.

Hoe zien de verschillende behandelingen eruit?

De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek een behandelplan opstellen

Dieptereiniging
Bij een dieptereiniging wordt de huid eerst oppervlakkig gereinigd. Vervolgens worden de onzuiverheden manueel geledigd. Sommige onzuiverheden worden eerst aangeprikt met een steriel naaldje. Door het verwijderen van deze onzuiverheden wordt de vicieuze cirkel doorbroken en worden ontstekingen voorkomen. Vaak wordt een dieptereiniging gecombineerd met een chemische peeling.

Chemische peeling
Bij HUIDpraktijk Achterhoek wordt gebruik gemaakt van de peelings van Toskani. Bij een peeling wordt een vloeistof laag op de huid aangebracht die er voor zorgt dat de dode huidcellen sneller gaan afschilferen waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken.

Met specifieke peelings tegen acne kunnen we dieper werken op de puistjes, ontstekingen en mee-eters.

Microneedling & Mesotherapie
Zodra de huid in balans is en er geen actieve acne meer aanwezig is, kan er worden gestart met microneedling. Microneedling is een techniek waarbij minuscule naaldjes over de huid roteren die minuscule kanaaltjes in de huid maken. Dit stimuleert de huid zichzelf te herstellen waardoor de aanmaak van goede cellen wordt bevorderd. De huid wordt verstevigd, ziet er gezonder uit, heeft een betere doorbloeding en voelt gladder aan. Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van hyaluronzuur als tussenstof, dit is een huideigen ingrediënt.

Mesotherapie lijkt veel op microneedling. Bij mesotherapie worden er ook minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt.Hierdoor is de huid tot wel 80% beter in staat om actieve ingrediënten op te nemen. Bij mesotherapie wordt er gebruik gemaakt van mesotherapie producten. De producten bevatten peptiden, liposomen en hyaluronzuur. Deze producten worden op elke huidindicatie afgestemd door een cocktail te creëren. Voor elke huidindicatie is er een geschikte oplossing te vinden.

Lasertherapie
Bij HUIDpraktijk Achterhoek wordt er gebruik gemaakt van de MeDioStar laser. De MeDioStar diodelaser is goed in te zetten bij Acne Vulgaris.Door de diepte van indringing van de laserstraal reikt deze tot aan de talgklier waar de inflammatie zal worden afgenomen. De laserstraal voelt als warme elastiekjes die tegen de huid worden geschoten. De warmte trekt snel weg en indien nodig kan er worden gekoeld.

Er wordt geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te ondergaan met een interval van een week.

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een vergoeding. Heeft u vragen over uw vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over acne en/of een geschikte behandeling voor uw huid?
Neem gerust contact op, we vertellen je graag meer. Een eerste intake is altijd vrijblijvend en kosteloos.